Назву для ресторану придумав Антон Фрідлянд - київський письменник-постмодерніст.
Талановитий хлопець потрапив точно в ціль: у перекладі з алуетского «Аляска» означає «китовий достаток».
В однойменному штаті США камчатського краба ловлять в промислових масштабах, але доставити їх в Україну живими неможливо. Головний цвях меню приїжджає до нас з Норвегії. Крабів доставляють практично бізнес-класом, вони чутливі до будь-яких перепадів температури і тиску. Тому, замовляючи фірмове блюдо, не дивіться на ціни. Повірте, воно того варте!
Лейтмотивом ресторану Аляска став симбіоз класичної італійської і середземноморської кухонь. Майстерність шеф кухаря Миколи Люлько, супер фіналіста 3 сезону проекту Майстер Шеф Професіонали, відчувається в кожній страві.. У меню переважає риба. Але безперечний цвях програми - камчатський краб. Його можна знайти в закусках, салатах, ролах, основних блюдах.
І, звичайно, ви можете замовити краба цілком. Спочатку чорно-білий офіціант познайомить вас з морським мешканцем. Краба виносять перед приготуванням, щоб ви переконалися у високій якості продукту. Доповніть блюдо фірмовим соусом з чорної ікри і білого вина, і вас чекає феєрична смакова насолода!
Розібратися в коктейльній і винній карті допоможе шеф-сомельє, тому що вибрати вино з декількох сотень позицій, яке ще більше розкриє смак краба, буде складно.
У Алясці приділяють увагу дрібницям: стриманий і лаконічний стиль розбавлений оливковими деревами, деяким з них більше 60 років. Щоб підживлювати рослини світлом навіть вночі, встановлені фітолампи.
Перший поверх розрахований на 120 гостей. Тут є сцена, на якій щодня виступають dj і вокалісти. Гучні події святкуються на широку ногу - можна потанцювати під Монатіка, Макса Барських, Kazka та інших українських виконавців. Атмосфера комфортна і розслаблена: шкіряні крісла + живі квіти + багато світла від дизайнерських світильників + панорамні вікна = секрет затишку ресторану Аляска.
Другий поверх підходить для усамітнення: приглушене світло, менше столиків. Також тут є VIP-кімната для банкетів, караоке-зал і гримерка.
Парковка є, але її недостатньо для всіх гостей ресторану, тому паркуються вздовж дороги. Місця багато, великих проблем з цим немає. Евакуатори біля ресторану помічені не були :)
Чи є сенс писати про метро гостям цього ресторану? Ну добре, до метро Лук'янівська або Золоті ворота приблизно 2 км, йти пішки 25 хвилин.
- Рол в золоті з крабом, чорною ікрою, манго, дорадо і соусом трюфеля
- Салат з крабом, авокадо, рожевими томатами і имбирно-кунжутним соусом
- Різотто з лобстерами і соусом біск
- Ребро австралійської яловичини в сливовому соусі
- Кутаб з крабом
- Тартар із дорадо з соусом трюфеля і гуакамоле
- Десерт профітролі з гарячим шоколадом
- Porn Star Martini
- Zombie
- Pina Colada
- Alaska Mary
- French 75
- Bellini
- Luxury Spritz
- Arctic Sun
Залиш чесний відгук після відвідування ресторану або замовлення на нашому сайті та отримай бонус на рахунок і до карми
Залишити відгук